Nogomet ima v Trzinu dolgo zgodovino. Prvič je bilo Športno društvo (Partizan) Trzin ustanovljeno leta 1973, z glavnim poudarkom na namiznem tenisu in nogometu. Delo v nogometu je počasi zamrlo, ker v Trzinu ni bilo urejenega nogometnega igrišča. Z dograditvijo športnih površin, leta 1991, so se pokazale možnosti za razvoj športne dejavnosti v šoli in kraju. Športno društvo Trzin je bilo ustanovljeno leta 1997, kjer so med drugim ustanovili tudi nogometno sekcijo. V Trzinu se goji predvsem mali nogomet, nogometaši že vsa leta organizirajo turnirje in tekmujejo predvsem v rekreativnih oziroma regionalnih ligah bližnje okolice. Danes pod okriljem ŠD Trzin delujejo štiri članske rekreativne in ena mladinska tekmovalna futsal ekipa.

Leta 2016 se je na pobudo predsednika in trenerja Bandur Mirana ustanovila prva mladinska futsal ekipa z imenom FUTSAL KLUB TRZIN. Naš prvovrstni namen je bil omogočiti mladim, da se organizirano družijo, trenirajo, razvijajo svoje potenciale in koristno preživljajo svoj prosti čas. Zaradi dobrega dela in množičnega odziva, tako mladine kot staršev, pa smo se v sezoni 2020/21 odločili narediti korak naprej in selekcijo U-19, v kateri so združeni igralci stari med 16 in 20 let, prijavili v uradno tekmovanje NZS. Ekipa to sezono prvič nastopa v Slovenski futsal ligi, kjer bodo fantje pod vodstvom trenerja Bandur Mirana odigrali 26 prvenstvenih tekem. Ker pa v Trzinu, žal še nimamo ustrezne športne dvorane, so vse domače tekme do nadaljnjega organizirane v veliki dvorani Baza https://www.bazasporta.si/ na Pesarski cesti 12, v Ljubljani.

Z izgradnjo nove športne dvorane, ki jo Občina Trzin planira za leto 2022, pa si želimo, naš mladinski pogon še okrepiti. Zanimanja za futsal med mladimi je vedno več, zato tudi pričakujemo, da bomo kmalu lahko na uradnih tekmovanjih NZS nastopali v vseh starostnih kategorijah.

Komentiraj